West View in San Francisco, California

West View

San Francisco, California  : :  2017

 

We were approached to help transform a small backyard in San Francisco's Excelsior District into an inviting entertaining space for a family of three.  Full of broken concrete and two large Pine trees that dominated the yard, we began by removing the trees to open up expansive views to the west.  A raised grade deck allowed for elimination of several steps and a smooth flow from upstairs to the deck area and into the lower level sliding door.  Decorative Cedar panels provide shelter from prevailing winds for a small firepit area.  Around the corner a hidden bench is the perfect place to read a book and take in the view.

 

Construction:  Modernscapes SF

Images:  Travis Rhoads Photography

 

 

 

 

 
We love Steve’s aesthetic but were also concerned about maximizing the limited space we had. He took the time to understand our needs/vision and came up with a design that was both beautiful and functional.
— Haydee